Jste zde

Domů » Aprica

Skiareály

Lyžař u jedné ze sjezdovek v Aprice

Italské středisko Aprica nabízí lyžování ve 4 areálech, které jsou navzájem propojené: Magnolta, Palabione, Baradello a Campetti.

Všechny dohromady nabízejí pro zimní sportovce cca 50 km sjezdovek v nadmořské výškce 1.180 - 2.300 m.

Magnolta

Nejzápadněji položený lyžařský areál Magnolta byl vybudován v 80. letech minulého století.

Jeho nejvyšší vrchol je ve výšce přes 2.000 metrů, poblíž se nachází i stejnojmenná restaurace Maiga Magnolta.

Nahoru do výšky 2.060 m vás vyveze kabinková a poté sedačková lanovka.

Dolů se dostanete lehkou až středně náročnou sjezdovkou, až do městečka pak černou sjezdovkou, známou také jako "Pistone".

Zábava pro všechny lyžaře a snowboardisty všech úrovní je tady opravdu zaručena. Celkem je k dispozici na 15 km lyžařských svahů.

Areál je vybaven zasněžovacím zařízením, samoobslužným barem a restaurací s velkou sluneční terasou u horní stanice gondoly.

V zimní sezóně 2007/2008 bylo otevřeno nové propojení mezi Magnoltou a Palabione, známé jako Granvia del Gallo.

Palabione

Je nejstarší ze všech skiaerálů ve středisku Aprica, byl vybudován již v 60. letech minulého století. Byl jakousi "kolébkou" lyžování v Aprice s výškovým rozdílem více než 1000 metrů z města do nadmořské výšky asi 2.300 m.

Moderní 6-místná kabinková lanovka, sedačkové lanovky a lyžařské vleky zajistí přístup na 20 km sjezdových tratí všem lyžařům a snowboardistům.

Baradello

Tento nový lyžařský areál byl otevřen v letech 2004-2005, je vybaven moderní 4-sedačkovou lanovkou, která během několika málo minut vyveze lyžaře ze San Pietra (1.160 m) na vrchol v nadmořské výšce 1.970 m.

Lanovka má také mezistanici ve výšce cca 1.600 m.n.m.. Tento skiareál má čtyři sjezdovky o celkové délce 15 km. Ideální je zejména široký sjezd Superpanoramica, který vede z vrcholu až do údolí.

Většina sjezdovek má možnost umělého zasněžování. Areál je snadno dosažitelný z horní a střední části areálu Palabione.

Campetti

Nachází se v blízkosti centra obce na jižní straně a je tak snadno dosažitelné i pěšky z okolních ubytování. Je to prostor vhodný převážně pro děti a začínající lyžaře, kde najdete 1 sedačkovou lanovku, lyžařské vleky a "pojízdný koberec".

Narazíte zde tak na mnoho rodin s menšími dětmi. Lyžařské školy zde pořádají výukové kurzy a oblast je také vybavena možností umělého zasněžování. Navíc je zde zdarma k dispozici snowpark pro jízdu na snowboardu a freestyle a snowtubingová dráha.

Geografie: 

Místo

Horní stanice lanovky na Baradello, Aprica 46° 8' 13.866" N, 10° 10' 35.2956" E
Location

Aprica na Facebooku