Jste zde

Domů » Aprica

Lyžařská dovolená

Aprica - okolní krajina

Umístění městečka mezi národním parkem Adamello - Brenta a pohořím Ortles s národním parkem Stelvio je opravdu úžasné. Aprica je obklopená krásnými údolími, jako jsou např. Belvisotal, údolí San Antonio nebo Caroneela. Jsou tu skvělé podmínky nejen pro lyžování, ale také pro procházky a vysokohorské túry. Několik málo kilometrů odtud jsou vzdálené náhorní plošiny Pian di Gembro a Trivigno.

Moderní středisko Aprica leží v nadmořské výšce téměř 1 200 metrů na mírné vyvýšenině, v údolí Valtellina v severní Lombardii, mezi provinciemi Sondrio a Brescia. Lyžaři a snowboardisté se na sjezdovky mohou dostat přímo od dveří svého ubytování. Je zde pro ně připraveno téměř 20 různých vleků a lanovek a 50 km sjezdovek, které leží na jižním svahu. Ačkoliv má oblast kolem Apricy mírné klima, nadílka sněhu je tu během zimích měsíců téměř 100% zaručena. O další zasněžování se starají zasněžovací zařízení umístěná na 80% území areálu.

Skipas "Aprica" umožňuje využívat zdejších 50 km sjezdovek až do nadmořské výšky 2 300 m. Lyžařský areál charakterizují převážně mírné až středně obtížné svahy. Ideální podmínky pro lyžování tu nenajdou jen rodiny a dětmi, ale i zkušení lyžaři. Jsou tu velmi krásné tratě, jako např. obtížný sjezd Benedetti, strmá sjezdovka Presena-Sinistro, a dále tu jsou také boulovaté sjezdovky. Nejdelší sjezdovkou v lyžařském areálu je Superpanoramica (ta patří mezi lehké), se svojí délkou 6 km nabízí úžasné panoramatické výhledy na okolní hory. Nejtěžší sjezdovkou je Magnolta. Má na délku sice jen 2 kilometry, ale svou obtížností je výzvou i pro zkušené lyžaře.

Malebné okolí Apricy nabízí pěkný výběr běžkařských tratí. Přátelé klasického stylu tohoto severského lyžování zde mohou lyžovat na cca 10 km dlouhém úseku, dalších 5 km je uzpůsobeno pro bruslení. Stačí jen připnout běžky a užít si Apricu i mimo rychlé sjezdovky. Také vysokohorská Magnolta v nadmořské výšce 1 850 m se střední obtížností umožňuje nádherný výhled a pohyb na čistém horském vzduchu.
Běžkařům nabízí Aprica překrásné slunné tratě na náhorních plošinách Pian di Gembro a Trivigno.

Večer v Aprice může také zakončit na sjezdovce, neboť horské chaty i po lyžování nabízejí zábavu i odpočinek. Ale i v městečku samotném na vás čeká řada barů a restaurací. O co nejpříjemnější večer se postará řada podniků s chutnými regionálními pokrmy a vínem. Kdo ani po celodenním lyžování není dost unavený, může zkusit bruslení, vycházku s průvodcem, případně i na sněžnicích či na umělé ledové lezecké stěně zkusit své horolezecké dovednosti. Také místní krytý bazén s wellness areálem nabízí skvělé podmínky k relaxaci.

Geografie: 

Místo

Aprica 46° 9' 5.7924" N, 10° 9' 16.1892" E
Location

Aprica na Facebooku