Jste zde

Domů » Aprica

Zimní dovolená, 2. část

Sjezdovka Benedetti, Aprica

Večer můžete také klidně zakončit na sjezdovkách, protože lyžařské chaty lákají sportovce k malému posezení, které si dozajista po úspěšném dni plném lyžování všichni zaslouží. Taktéž po závěrečném sjezdu do vesnice vás již netrpělivě očekávají tamní bary a restaurace. Kdo si chce zasportovat i mimo lyžařské svahy má na výběr bruslení, lyžařské túry s průvodcem anebo výpravy na sněžnicích.

Ale to ještě není zdaleka všechno, na umělé lezecké stěně si můžete třeba vyzkoušet své horolezecké dovednosti. Pro příjemné zakončení svého náročného dne plného sportu si můžete sednout do některé z mnoha tamějších restaurací a dát si nějakou výtečnou regionální specialitu. Je tu dokonce i krytý bazén s lázeňským zařízením, ideální místo ke strávení příjemné relaxace.

Malebné okolí střediska Aprica nabízí skutečně skvělý výběr nejrůznějších běžkařských tratí. Vyznavači severského stylu mohou využívat asi 10 km těchto stop. Milovníci běžek se samozřejmě mohou podle libosti rozhodnout třeba jen pro styl bruslařský, a pak je 5 km těchto tratí jen a jen jejich.

Zbývá snad už jen připnout běžky a plnými doušky si vychutnávat perfektní sněhové podmínky v Aprice, tentokrát mimo rychlé sjezdovky. Vysokohorská běžkařská trať Magnolta se nalézá v nadmořské výšce 1.850 m, je označována jako trasa středního stupně obtížnosti a slibuje nádherný výhled na čistém horském vzduchu.

Lyžařské středisko se během posledních let velmi rychle rozvíjí. Nějakou romantiku vysokohorských pastvin byste zde již asi hledali marně, ale zato tady lyžaři a fanoušci zimních sportů naleznou opravdu rozmanitý terén, doslova nabitý italskou atmosférou.

Hotely a prázdninové apartmány v lyžařském areálu Aprica objevíte v bezprostřední blízkosti lyžařských vleků, jež vás dopraví až do nadmořské výšky 2.300 metrů. Nahoře si pak můžete vybrat tu pravou sjezdovku, máte na výběr sjezdovky modré, červené i černé, záleží jen na vašem lyžařském umění.

Ty zkušené lyžaře láká zejména náročná sjezdovka Benedetti a pak dlouhá Panoramica, jež se může pochlubit příjemnými šesti kilometry dokonale upraveného bílého podkladu. Lyžování v hlubokém sněhu a oblasti vhodné pro freeride najdete zejména v oblasti Palabione a Baradello.

Geografie: 

Místo

Baradello, Aprica 46° 8' 43.6776" N, 10° 10' 18.5484" E
Location

Aprica na Facebooku