Jste zde

Domů » Aprica

Zimní dovolená, 1. část

Aprica a jedna ze sjezdovek

Region Sondrio se nachází v Lombardii a může se pochlubit opravdu různorodou krajinou. Panoramatický výhled na vrcholky pohoří Ortler nebo na ledovec Forni je skutečně velmi působivý. Mnoho vinic a kopcovité okolí láká hosty k romantickým procházkám krásnou zimní krajinou. Četné přírodní rezervace zaručují působivou přírodní podívanou, obzvláště krásný je národní park Stelvio.

Právě tady, ve stínu horské skupiny Ortler a poblíž lyžařského areálu Alta Valtellina, se potkávají rovnou tři údolí: Valdidentro, Valfurva a Valdisotto. Ať už jste příznivci sportu, kultury, nakupování či relaxace v lázních, v Sondriu si dozajista přijdete na své. Dovolená na lyžích v italské Aprice, to jsou zimní sporty na dosah ruky.

Aprica leží v nadmořské výšce 1181 m, v nádherném údolí Valtellina (Veltliner Tal) v severní Lombardii. Lyžařské středisko s asi 1600 obyvateli se nachází východně od Passo dell'Aprica, což je horský průsmyk, tvořící důležitý přechod z Valtelliny (Veltlinu) do Val Camoniky.

Najdete tady moderní infrastrukturu v překrásné krajině. K dispozici je mnoho vhodných ubytování v bezprostřední blízkosti sjezdovek, odkud se dá přímo nastoupit na perfektní svahy zdejšího lyžařského areálu.

Na výběr tu budete mít překrásné panoramatické svahy, vedoucí rovnou dolů do vesnice. Zejména rodiny s dětmi a začátečníci se zde budou cítit skvěle díky velkému počtu červených a modrých sjezdovek. Ozdravné a osvěžující horské klima spolu s vysokým počtem slunečných dnů vám připraví opravdu nezapomenutelnou dovolenou.

Také mimo sjezdovky si můžete užít dostatek zábavy, např. v krytém bazénu a v lázních, v lezecké hale či na kluzišti.

Skipas "Aprica" ​vám umožní využívat na 50 km sjezdovek až do nadmořské výšky 2300 m, kam se snadno přesunete pomocí 18 lyžařských vleků a lanovek. Lyže si můžete připnout většinou hned u vašeho ubytovacího zařízení a ihned vyrazit na svahy. Lyžařský areál je doslova přeplněn převážně mírnými až středně obtížnými svahy, ale narazíte i na několik černých sjezdovek.

Zvláště krásná je "Superpanoramica", nejdelší sjezdovka v celém lyžařském středisku, s úchvatným panoramatickým výhledem na okolní hory. Skutečnou výzvou pro zkušené lyžaře je ale bezesporu "Magnolta inferiore", asi 2 km dlouhá černá sjezdovka.

I přes mírné a slunečné podnebí patří Aprica k lyžařským areálům, kde máte poměrně vysokou jistotu sněhu. Ovšem i přesto jsou na 80 % sjezdovek připravena k použití výkonná zasněžovací zařízení, která plně zajistí přítomnost sněhu.

Geografie: 

Místo

Skiareál Aprica 46° 8' 22.29" N, 10° 9' 33.6492" E
Location

Aprica na Facebooku