Jste zde

Domů » Aprica

Zimní aktivity, 3. část

Běžkařská trasa v Pian di Gembro se nachází v přírodní rezervaci stejného jména, a má délku 7,5 km.

Jedna její část vede lesem v nádherné krajině, v nadmořské výšce 1.300 - 1.400 metrů.

Široká náhorní plošina, na které je připravena 4 km dlouhá trasa od střediska Aprica, je ideální i pro začínající běžkaře.

Po téměř celé délce trati si můžete zároveň procvičit také techniku bruslení.

Další běžkařská stopa s délkou 5 km je v Trivignu (1.800 m), a dostanete se k ní po silnici z Pian di Gembro.

Třetí trať, ta nejkratší (800 metrů), se nachází přímo ve městě.

Celá Valtellina ale nabízí četné trasy a okruhy uprostřed jedinečné, úchvatné krajiny. Zkuste si na běžkách projet Santa Caterinu Valfurvu, jednu z technicky nejnáročnějších tratí v této disciplíně.

V Livignu se nachází závodní trať Molin, zatímco trasa Viola ve Valdidentru se nachází jen několik kilometrů od Bormia.

Nenechte si ujít údolí Valmalenco, které vás překvapí malebnou trasou kolem jezera Palü nebo stopou ze San Giuseppe do Chiareggia, či večerní osvětlenou stopou Lanzada.

A konečně svůj oblíbený sport můžete provozovat i létě. Kde? Na trase Sasso Rotondo na ledovci Stelvio, jedné z nejvýše položených běžkařských stop v Alpách.

Freeride

Lyžování na "panenském" sněhu vám pro změnu nabízí freeride ve Valtellině. Za doprovodu horských vůdců a kvalifikovaných instruktorů strávíte svoji freeridovou dovolenou v okolí městečka Aprica naprostém bezpečí.

Nenechte si ujít "Vallone" a "Posto degli Sciatori" v Bormiu: skvělý sjezd uprostřed okouzlující okolní krajiny. Ti pokročilejší se jistě vydají na "Antenne", pokud možno ale s doprovodem zkušeného průvodce.

V Livignu se na horské svahy dostanete i helikoptérou a potom již jen sjíždíte horské svahy. V Madesimu je nejslavnější trasou "Canalone", která začíná u horní stanice lanovky Val di Lei a končí u ústí Alpe Groppera, kde se spojuje s ostatními trasami.

Obsluhující personál lyžařského areálu informuje každý den návštěvníky o možnosti lyžování mimo vyznačené tratě.

Valmalenco je také oblíbeným cílem milovníků freeride, kde můžete obdivovat impozantní horské skupiny Disgrazia, Bernina a Scalino.

Geografie: 

Místo

Freeride Bormio 46° 25' 14.0952" N, 10° 24' 37.9764" E
Location

Aprica na Facebooku