Jste zde

Domů » Aprica

Zimní aktivity, 2. část

Italské středisko Aprica s dětským parkem

Alpské lyžování

Objevte i vy valtellinskou lyžařskou oblast se 400 km sjezdovek, 200 km běžkařských tras, se snowparky a baby parky v srdci Alp.

Od Livigna a Bormia, přes Santa Caterinu a Madesimo, až po Chiesa Valmalenco, Apricu a Valgerolu.

Na výběr je docela dost míst, kde můžete zažít sportovní momenty v kontaktu s přírodou a jedinečně krásnou krajinou.

Vyberte si ty nejlepší instruktory v mnoha kvalifikovaných lyžařských školách a vychutnejte si pak chvíle relaxace v horských chatách nebo v místě vašeho ubytování.

Milovníci snowboardingu se mohou těšit na snowparky, vyznavači běžkařského sportu zase na 200 km tratí a 50 půjčoven vybavení.

Snowboarding

Prožijte nefalšovaný adrenalin se svým snowboardem na svazích Valtelliny. Freestylový styl si vyzkoušíte ve snowparcích, velkých a vybavených zimních areálech, kde můžete předvést triky, o kterých jste vždy snili.

Objevte i vy tyto parky s rampami pro zajímavé snowboardové triky: raily, boxy, kickery i halfpipe (U-rampa). V Livignu jsou dva snowparky s různým stupněm obtížnosti, ve městě Bormio jsou tři, zatímco Aprica nabízí kickery a boxy různých délek.

Vyzkoušejte si sněhovou pyramidu s plochým, 4 metry dlouhým railem v Chiesa Valmalenco, nebo začněte dvěma kickery v Madesimu, a pak přejděte na sofistikovanější triky. Snowboardovou zábavu si můžete užít i v létě v malém snowparku na ledovci Stelvio.

Běh na lyžích

Malebné okolí střediska Aprica nabízí pěkný výběr běžkařských tratí. Vyznavači tohoto severského stylu si zde mohou zasportovat na 14 kilometrech běžkařských stop a asi 5 kilometrech stezek ve volném (bruslařském) stylu.

Staňte se i vy jedním z běžkařů a vychutnejte si Apricu stranou od rychlých sjezdovek. Vysokohorská stopa Magnolta v nadmořské výšce 1.850 metrů, se střední úrovní obtížnosti, slibuje nádherný výhled na čistém horském vzduchu.

Geografie: 

Místo

Magnolta, Aprica 46° 7' 58.8432" N, 10° 8' 24.4212" E
Location

Aprica na Facebooku