Jste zde

Domů » Aprica

Aprica

Aprica

Přímo u hranic se Švýcarskem leží malá obec Aprica. Rozhodně to není místo, které objevíte jen tak náhodou, velké a známé lyžařské areály v Lombardii leží příliš daleko, abyste při hledání vhodné restaurace zavítali až sem. Zatímco velký lyžařský "cirkus" probíhá Alpami a nabízí zastávky v Livignu, Bormiu nebo v Carosellu 3000, zůstane Aprica pravděpodobně i v příštích několika desetiletích jakýmsi tajným tipem pro znalce, kteří se chtějí vyhnout velkému ruchu, aniž by přitom museli slevit z kvality.

Navzdory své malé velikosti je tradiční lyžařské středisko Aprica v oblasti Valtellina oblíbeným střediskem pro mladší i starší návštěvníky. Přehledná nabídka sjezdovek je vhodná zejména pro začátečníky a mírně pokročilé lyžaře, ale ani ti nejzkušenější lyžaři tady nepřijdou zkrátka. Díky mírnému klimatu si svojí lyžařskou dovolenou užijete při téměř neustále krásném počasí.

Také ti, kteří hledají odpočinek, si v Aprice přijdou na své. Daleko od masového turismu si můžete vychutnat nádherný výhled a čerstvý horský vzduch. Nechte svou mysl odpočívat a zažijte příjemnou atmosféru celého městečka. Lyžování v Aprice je prostě zábava!
Kromě lyžařů a snowboardistů se tu budou cítit příjemně i běžkaři. Během zimního období jsou dobře upravené běžkařské tratě a téměř nedotčená krajina zárukou nezapomenutelné dovolené. Uprostřed třpytivého světa sněhu a jasného zimního počasí bude vaše jízda o mnoho příjemnější. Zažijte atmosféru italského lyžařského střediska, které si zachovalo svou přirozenost.

V centru Apricy je hned několik hotelů, které zcela jistě naplní představu o zimní romantické dovolené. Ať už v typických stylových chaletech nebo ve starých vilkách, v Aprice se žádný návštěvník nemusí vzdát svého stylu nebo kvality. Jen krátké vzdálenosti k lyžařským vlekům a snowparku dělají z Apricy malý zimní sportovní ráj.

V Aprice a jejím okolí také existuje mnoho hotelů nebo malých soukromých penzionů, ve kterých jsou pronajímány apartmány či byty. Radostný životní styl Italů je v Aprice cítit na každém kroku. Pohostinnost je zde psána velkým písmem, hosté jsou tu hýčkáni a hrdě je jim předváděna zdejší unikátní příroda a krajina. Skvělé pokrmy a vybraná vína k dovolené v Itálii samozřejmě patří a šálek cappuccina zde nemůže nikdo vynechat.

Aprica - okolní krajina
Geografie: 

Místo

Aprica 46° 9' 8.5572" N, 10° 9' 15.1488" E
Location

Aprica na Facebooku